Kläder för vårfiske

Jag älskar verkligen våren, inte för vårens skull utan för att man går mot ljusare tider och man vet med sig om att sommaren är runt hörnet vilket är fantastiskt.

Våren har dock sina för-och nackdelar, det jag syftar på är värdet. Jag tar här om dagen som exempel: På morgonen var det -1 grad och de små snöade för att sedan försvinna lagom till förmiddag då det var runt +7 grader, efter lunch kom solen fram och då var det +13 grader och på kvällen var det +5.

Jag klädde på mig som att det var vinter, det var ju trots allt -1 grad, men ju längre dagen gick ju varmare blev det och ju svettigare blev jag eftersom jag hade för mycket kläder. 

Rätt kläder för våren

Så vad är rätt kläder för våren egentligen? Fiskekläder skulle jag säga dock kan man ju inte ha på sig det när man ska till jobbet eller ut och ta nån bärs med polarna, men eftersom jag ändå fiskar en hel del så är det just dessa kläder jag använder mig av. De är varma när det är kallt, och de andas när det är varm, vilket gör att man håller en jämn temperatur oavsett väder och det är väldigt uppskattat.

Om du aldrig köpt fiskekläder innan så är min rekommendation att börja med ett par byxor och tröja, så ska du se vilken skillnad det gör.

Må väl folket!