Provköra kranar !

Jag kan tänka mig att många som läser detta tycker att det är superhäftigt att få provköra sportbilar, båtar och kanske till och med flygplan om man har pilotlicens. Det tycker jag också, men jag har också en annan häftig sak på gång.

Jag skall med några kollegor på en arbetsresa och provköra kranar, det kanske ni tycker låter pyton. Men vi som är i behov av flera kranar i produktionshallen tycker att detta känns superintressant. Vi kommer att åka från Arlanda onsdag morgon och vara tillbaka fredag kväll. Så det blir 2 fullspäckade dagar med ett besök på ABUS kransysteme huvudkontor KranHaus i Tyskland. 

Där kommer vi få utbildning av karttekniker, provköra kranar och se deras stora anläggning. Ser verkligen fram emot att få mer information om dessa kranar som påverkar vårt dagliga arbete så mycket. 
I kombination med arbete kommer vi givetvis få kvällarna fria och då skall vi unna oss god tysk mat och dryck. Jag ser detta som en mini semester då jag tycker att det är intressant med olika kransystem och tycker att den tyska kulturen är riktigt spännande.

Ni får en update om resan när jag är tillbaka, förhoppningsvis med en fin offert över kranar som vi kan använda i våra lokaler.